Hivatalos irat

posta_eloszto_level

TÚL A FORMALITÁSOKON

Állami vagy önkormányzati szervek, valamint jogszabályban meghatározott egyéb szervek, személyek jogszabályban meghatározott eljárásaiban vehetik igénybe a hivatalos irat szolgáltatást. Ugyanakkor megfelelve annak a kívánalomnak, hogy az ilyen módon kézbesített küldemények feladásához vagy kézbesítéséhez, illetve annak megkísérléséhez vagy azok időpontjához jogszabály jogkövetkezményt fűz vagy határidő számításának alapjául szolgál.

MILYEN ELŐNYEI VANNAK A HIVATALOS IRATNAK?

  • Megkülönböztetett kezelés

A hivatalos iratként feladott küldeményt kétszer kíséreljük meg házhoz kézbesíteni. A küldemény kézbesítéséről minden esetben visszaigazolást kap feladó elektronikus kézbesítési igazolás formájában. Az elektronikus kézbesítésű igazolás bizonyító erejű okiratnak számít. Ügyfeleinknek igény esetén, lehetőségük van rendszereinkből kinyomtatott, elektronikus kézbesítési igazolás hiteles papíralapú másolatát is kérni a Posta szolgáltatások Általános Szerződési Feltételeiben meghatározott díj ellenében.

  • Kedvező feltételekkel vehető igénybe

Igény esetén kedvező feltételekkel szerződést köthet, így akár utólagos fizetési lehetőséget is választhat. Szolgáltatásunk az ország valamennyi postáján igénybe vehető amennyiben 2 kg-os tömeghatárt nem lépi át a küldemény. 2 kg-ot meghaladó tömeg esetén az érintett szolgáltató helyek listáját honlapunkon itt találja. A hivatalos irat kérhető saját kézbe kézbesíteni.

Mit kell még tudni a küldemény feladásáról?

A hivatalos iratok ajánlott küldeményként tértivevény többletszolgáltatás igénybe vételével adhatók fel. A többletszolgáltatások díját tartalmazza az alapár. A hivatalos iratok esetében már kizárólag elektronikus feladójegyzékkel történő feladás lehetőségét biztosítjuk. Hivatalos irat tértivevény nyomtatványát már nem lehet feladáskor felhasználni a hivatalos irat kézbesítési kísérletével kapcsolatos tények vagy a hivatalos irat átvételének igazolása érdekében. A feladó a küldemény burkolatán köteles megjelölni, hogy eredménytelet házhoz kézbesítés esetén a szolgáltató a jogosult átvevőt milyen típusú értesítővel tájékoztassa.

MILYEN ÁRON VEHETI IGÉNYBE?

A hivatalos irat díja megtalálható a Posta szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei oldalon, de érdeklődhet a postákon is.

HOVÁ FORDULHAT TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT?

Keresse Ügyfélszolgálatunkat:
Lakossági ügyfeleink: 06-1-767-8282
Üzleti ügyfeleink: 06-1-767-8272 telefonszámon vagy e-mailben!

További hasznos tudnivalók