MUNKAERŐ-PIACI PROGRAM CÉLCSOPORTJÁHOZ TARTOZÓ SZEMÉLY FOGLALKOZTATÁSÁHOZ ADHATÓ BÉRKÖLTSÉG TÁMOGATÁSA IRÁNTI KÉRELEM

Vissza nem térítendő támogatás a támogatással foglalkoztatott TÁMOP-1.1.2-11/1 projektrésztvevő álláskereső/munkavállaló bruttó munkabéréhez és az azt terhelő szociális hozzájárulási adóhoz.
A projektben kétféle konstrukcióban nyújtható bérköltség támogatás.
A projekt 3. (az 50 éven felüliek) célcsoportjába bevont álláskereső foglalkoztatása esetén a támogatás mértéke és időtartama:

  • 4 hónapig: a munkabér és szociális hozzájárulási adója legfeljebb 100 százalékos megtérítése, legfeljebb a minimálbér kétszerese és annak szociális hozzájárulási adója erejéig,
  • 4 hónapig: a munkabér és szociális hozzájárulási adója legfeljebb 50 százalékos mértékű támogatása, legfeljebb a minimálbér kétszerese és annak szociális hozzájárulási adója erejéig,
  • 4 hónapig: szociális hozzájárulási adó támogatás, legfeljebb a minimálbér kétszeresére számolt szociális hozzájárulási adó erejéig.

Munkatapasztalat-szerzés céljából nyújtható bérköltség támogatás:a projekt 1. (az alacsony iskolai végzettséggel rendelkező), illetve a 2. (pályakezdő álláskeresők), egyéb célcsoportjába bevont álláskereső csak a romák esetében a támogatás mértéke a munkabér és az azt terhelő szociális hozzájárulási adó legfeljebb 100%-a lehet, időtartama legfeljebb 90 nap. A 90 napos munkatapasztalat-szerzést követően adható még a maximum 12 havi bértámogatás (8 havi 70%-os támogatás és 4 havi továbbfoglalkoztatás).