MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ TÁMOGATÁSOK

  • A) Munkaerő-piaci szolgáltatás nyújtás költségeinek megtérítése iránti kérelem

A munkaerő-piaci szolgáltatást nyújtók részére adható támogatás iránti pályázat, mely arra irányul, hogy azok az egyéni vállalkozók, jogi személyek, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok, amelyek térítésmentesen munkaerő-piaci szolgáltatást nyújtanak magánszemélyek és munkaadók részére, a szolgáltatásnyújtás során felmerült költségeik megtérítéséhez támogatást vegyenek igénybe. A támogatás megítélésére kizárólag pályázati eljárás keretén belül van lehetőség.

  • B) Munkaerő-piaci szolgáltatáson történő részvételi költségek megtérítése iránti kérelem

Abban az esetben, ha az álláskeresőként nyilvántartott ügyfél a munkaügyi kirendeltség által nyújtott vagy a munkaügyi központ által támogatott munkaerő-piaci szolgáltatáson vesz részt, kérheti a részvétellel kapcsolatban a tömegközlekedési eszköz igénybevételével felmerült, indokolt helyközi utazási költsége megtérítését.

  • C) Munkaerő-piaci szolgáltatáson történő részvétel időtartamára keresetpótló támogatás megállapítása iránti kérelem

Abban az esetben, ha az álláskeresőként nyilvántartott ügyfél a munkaügyi kirendeltség által nyújtott vagy a munkaügyi központ által támogatott "álláskereső klub" munkaerő-piaci szolgáltatáson vesz részt, és a szolgáltatás időtartama legalább a 15 napot eléri, kérheti a kirendeltségtől, hogy a szolgáltatáson való részvétel időtartamára részére keresetpótló juttatást állapítson meg.